Soms vind ik mezelf maar een gecompliceerd mens. Ik vind heel veel dingen leuk, maar ik kan me niet op één ding focussen. En dit is soms best vervelend.Zo merkte ik met mijn studiekeuze al dat ik het ontzettend moeilijk vond om iets te vinden wat nou écht bij mij paste. Als liefst was ik een kledingontwerpende, levensmiddelenarts(?!) die ook nog wat kennis heeft van sport. Daar kan je natuurlijk nooit een opleiding voor vinden. Uiteindelijk heb ik wel iets gevonden wat ik tof vind, maar soms slaat twijfel ook nog wel toe.

Ook met hobbies heb ik zo mijn troubles, ik vind veel dingen leuk. Kleding maken, eten, blogs maken, video’s editen/ animeren, fotograferen lijkt me ook leuk, mijn huis inrichten, eten, nadenken over mogelijke ideeën die ik tot projectjes om kan zetten. Mijn hoofd is nogal een chaos en vaak weet ik dan niet echt meer wat ik nou wil en omdat ik geen punt heb om te starten eindig ik achter Netflix.

Ik snap dat er mensen zijn die denken: fijn joh dat je zo creatief bent en veel dingen leuk vind. Ook ik voel me echt gezegend met mijn creativiteit, maar ik wil nou eigenlijk eindelijk wel gewoon iets af maken. Tot nu toe is me dat nooit gelukt. Net als deze blog. Ik begin ergens aan, omdat ik overtuigd ben van het idee. De eerste paar weken zijn leuk, alles gaat goed en ik kan me er op focussen. Na een tijdje ga ik me toch weer meer met andere dingen bezig zijn. Een projectje op de naaimachine, een diy voor in huis, noem het maar op. Dan is mijn tijd en focus weg van mijn ene projectje en merk ik dat ik meer wil. Niet alleen focussen op één ding. Maar gewoon een beetje vanalles.  Ik denk dat meerdere vuurtjes aansteken niet per se beter of slechter is dan één megavuur maken, maar uiteindelijk moet ik wel het vuur groot genoeg hebben dat het niet zomaar uit gaat.

Ik zit de laatste tijd er ook over te denken om in plaats van deze blog over nieuw eten (waarvan ik nog 100% ben overtuigd dat het concept geweldig is), naar iets waar ik van alles kwijt kan. Want zeg nou zelf, persoonlijke artikelen op een food-blog gaan nog wel, maar als ik over zelfgemaakte kleding begin is het onderwerp toch wel heel erg ver verwijderd van de naam. Stiekem heb ik al een naam voor mijn nieuwe blog, maar voordat ik daar aan begin ga ik wel een beter plan opstellen. En nadenken over wat ik nou écht wil. Want uiteindelijk is dat wel het belangrijkste. En ik hoef niet groot te worden, ik wil gewoon iets doen wat ik leuk vind en wat ook leuk blijft. En dat mijn hoofd eens niet overloopt van dingen die ik zou moeten doen, maar me bezig kan houden met dingen die ik wil doen. En meer tijd aan mezelf geven hoort daar ook bij. Ik hoef niet alles 1, 2, 3 te kunnen en ergens weet ik dat ook wel. Maar het zou zo fijn zijn als ik dat wel kon.

Ben jij ook een duizendpoot of kan je je wel focussen op één ding? En mochten jullie nog tips hebben of ervaringen? Let me know!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *