Terwijl ik nog een hele stash aan pepernoten en chocoladeletters hier heb liggen, beginnen de kerstproducten al massaal de supermarkten te veroveren.  De Romige Panna Cotta met Frambozencoulis van de Albert Heijn trapt de Kerstspecials af. Benieuwd of het kerstwaardig is? Lees verder!

Ik ga me heel erg moeten schamen, ik heb namelijk nog nooit een panna cotta op. Laat staan bereid. Voor alles moet een eerste keer zijn en hopelijk maakt hij het waar!

wp-1481126539952.jpg

Romige Panna Cotta met Frambozencoulis
Merk: AH feest favoriet
Supermarkt: Albert Heijn
Kosten: €1,49
Porties: 2

Hij kost maar €1,49 per 2 stuks, wat ik niet heel duur vind voor een toetje. Voor een kerst dessert valt het al helemaal mee! Toch denk ik niet dat ik hem snel met kerst zal uitdelen aan familie, aangezien ik koken echt heel erg leuk vind. Maar ik kan me voorstellen dat het ideaal is te halen als je een heel groot gezin hebt, een hekel hebt aan koken of geen tijd hebt om een kerstdiner te bereiden.

wp-1481126544263.jpg

Het product bestaat uit de panna cotta en los zakje met coulis, dus dat moet je er nog op doen. Het verdelen van de coulis ging gemakkelijk. Alleen het duurde wel even voordat ik het pakje met de coulis van het plastic op de panna cotta af had en ook het plasticje op de panna cotta ging lastig. Alleen uiteindelijk lukte het weel en daar draait het om!

Aangezien ik nog nooit een panna cotta op heb, kan ik hem niet echt vergelijken met anderen. Alleen fervent Masterchef-bingewatcher als ik ben, weet ik wel aan welke eisen een panna cotta moet doen. Ten eerste moet hij redelijk stevig zijn, maar ook romig en zacht van structuur. Daarnaast mogen er géén klontjes in zitten. Ik denk dat menig kandidaat op die voorwaarde naar huis is gestuurd.

wp-1481126535456.jpg
En hier werd het ineens donker. Ik kan niet wachten tot het weer voorjaar word!

De structuur is wat mij betreft perfect, maar waarschijnlijk voor masterchef-voorwaarden iets te zacht. Ook is hij lekker romig en proeft naar vanille. De frambozencoulis is behoorlijk zuur en qua structuur een beetje jam achtig, maar dan iets vloeibaarder.

De combinatie van de panna cotta en frambozencoulis is wat mij betreft echt geweldig. Ik had er niet zoveel verwachtingen van en daar is dit dessert echt flink overheen gedonderd. Het zoete van de panna cotta en het zure van de coulis complementeren elkaar echt. En ik weet hoe ontzettend cliché dit klinkt, maar ik word er echt heel erg blij van. Ik blijf wel nog steeds bij mijn standpunt dat ik dit toetje niet met Kerst zou serveren, maar ik ga hem zeker nog wel een keer kopen! Gewoon om op te smikkelen op de bank. Het krijgt dan van mij ook zeker de sticker ‘Eat’. Als alle panna cotta’s zo smaken dan ben ik heel erg benieuwd naar de rest!

eat

Kijk eens hoe leuk het kerstmutsje erop! En ook het logo heb ik tijdelijk aangepast in de kerstsferen!

Wat vind jij van panna cotta’s? Wanneer heb jij je allereerste panna cotta ever op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *