Hoe langer je wacht des te meer producten met salted caramel op de markt komen, chocolade, pepernoten, croissants… Nou nog even wachten op salted caramel hagelslag *hint*. Maar goed een croissant gevuld met salted caramel. Is dat wel lekker? Lees verder om erachter te komen!

Bij de AH to go op Arnhem zag ik laatst deze croissant met vulling. Als ultieme salted caramel lover, hongerig en gek op nieuwe dingen uitproberen kon ik hem niet laten liggen!

wp-1480600468375.jpg

Salted-caramel croissant
Merk: AH
Winkel: AH to go
Prijs: €1,95

Om eerlijk te zijn ziet de croissant er niet erg aantrekkelijk eruit. Hij lijkt op de praline/chocolade variant, maar dan met een glanzend, plakkerig laagje eroverheen. Als je hem in je handen neemt plakt hij ook behoorlijk. Gelukkig zit er een verpakking omheen, waardoor je hem makkelijk op kan eten zonder vieze vingers te krijgen

wp-1480600462534.jpg

De textuur van de croissant is normaal, zoals het hoort. Misschien iets kleffer en minder krokant dan een normale croissant. Alleen dan kom je bij de vulling aan, de vulling proeft is een semi-hard, maar toch zacht soort chocoladevulling met kleine stukjes zoute karamel erin. Dit klinkt echt heel vaag, maar ik weet ook niet helemaal hoe ik het moet uitleggen. Het is namelijk harder en meer korrelig dan een ganache, maar ook niet zo hard als een chocoladereep.

De smaak van de croissant is prima. Niet heel denderend, maar ook niet vies. Het is een croissant die je wel eens ooit moet/wil proberen, maar die nooit je lievelingscroissant zal worden (in mijn geval dan, misschien denk jij er anders over). De croissant zelf lijkt ook een stuk zouter dan normaal, maar niet zo zout alsof je een bak zout op je mond aan het gooien bent. Het compenseert de zoete binnenkant goed.

eat

Het product krijgt van mij de stempel ‘EAT’, want hij is gewoon lekker. Ook al zijn er andere lekkerdere croissantjes, ik waardeer dat de AH inspeelt op de actualiteiten. Bovendien heb ik er ook al 2 gekocht in totaal. Als ik ze niet lekker vond, had ik dat echt niet gedaan!

Wat vind jij van de salted-caramel gekte? Wat is jouw favoriete product met dit erin verwerkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *