Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart! Voor mij was gister dan ook een mooie gelegenheid om de red velvet taart van de Hema te proberen! 

De red velvet taart is de winnaar van de bakwedstrijd die de Hema hield ter ere van het 90-jarige bestaan. Ik had nog nooit eerder een red velvet taart/cake/koekje/iets op, dus ik was dan ook erg benieuwd! Wel heb ik de afgelopen jaren taart voor mijn verjaardag bij de Hema gehaald, omdat ik vind dat ze erg lekkere smaken hebben!

wp-1480256912809.jpg

Red Velvet Taart
Winkel: HEMA
Prijs: €10
Stukken: 8

Ten eerste ziet de taart er prachtig uit, met de dieprode kleur en de witte crème ertussen. Hij deed het erg goed bij mijn bezoek! Als je hem aansnijdt komt er ook jam naar boven, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ik dacht altijd dat red velvet cake alleen uit crème en biscuitcake bestond, maar niet is minder waar.

Je ook goed de verschillende lagen zien als je hem aansnijdt en overal zijn de lagen ongeveer even dik. Dus nergens een dikke hap crème of droge hap biscuit. (Al zou dat in dit geval niet erg zijn want het is zooooo lekker!) Als je een hap neemt proef je  verschillende structuren: krokante chocolade van de chocoladekrullen boven op, compacte cake, een lichte crème en een klein laagje frisse jam. Echt waar, deze combinatie is ontzettend goed. Niet alleen in de textuur, maar ook in de smaak vind ik deze taart uitmuntend.

De taart smaakt naar vanille/ witte chocolade, maar door de jam komt er een licht zure (bosvruchten/bessen?) smaak doorheen. Doordat het zuurtje is toegevoegd, wordt toch wel voorkomt dat het een groot zoet feestje wordt. Nu ben ik zelf best een zoetekauw, maar ik denk dat ik dat ook too much zou vinden. De taart is wel erg machtig, dus ik denk dat je in plaats van 8 ook wel 10 stukjes eruit zou kunnen halen.

eat

Eindelijk weer een ‘Eat’ na de producten van vorige week. Daar was ik ook wel aan toe! Deze taart is een ontzettende aanrader en zal op elke verjaardag wel voldoende “oohs” en “aahs” oproepen! Mocht je hem willen halen? Hij is hier online te bestellen of je kan hem natuurlijk kopen in één van de Hema filialen.

Wat vind jij van de Red Velvet trend? En heb je deze taart van de Hema al eens geproefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *