Nu het koude weer al flink in aantocht is, begint het snert-seizoen ook weer aan te breken. Tot ongeveer een jaar geleden moest ik van niks weten, maar sinds ik de snert van mijn schoonmoeder geproefd heb ben ik om. Nu is t ook maar eens tijd om een supermarktvariant te proberen dacht ik. Vandaag test ik de Unox romige tuinerwtensoep met waterkers, pancetta & parmezaan.

 wp-1479571062566.jpg

Product: Erwtensoep met waterkers, pancetta & parmezaan
Merk: UNOX
Supermarkt: Albert Heijn
Kosten: €2,99
Hoeveelheid: 570 ml

Zoals je ziet ben ik niet echt een enorme held geweest in het fotograferen van de erwtensoep. Ik merk dat ik dit nog net iets meer onder de knie moet krijgen. Ook met leuke attributen erbij en misschien ook wel een betere camera. Desalniettemin is de kleur van de soep er wel goed op komen te staan.

Je moet het pak wel goed schudden voordat je het in kommetjes schud. Anders heeft de één alle stukjes en de ander geen. Niet heel handig, maar ik geloof dat daar niks anders tegen te doen is. Als je je op tijd beseft dat je moet schudden is er niks aan de hand. Je kan de soep opwarmen in de pan of in de magnetron.

De textuur van de soep is niet de authentieke erwtensoep, aangezien hij behoorlijk vloeibaar is. Daarnaast zitten er nog hele erwtjes in en stukjes (neem ik aan) pancetta. De pancetta is een beetje rubberig, dus wat betreft mij mogen ze die vervangen door iets knapperigers (misschien in een apart plastic zakje aan het soeppak geklemd?). En ook wel een groot punt: ik mis de worst.

De smaak van de soep is echt niet slecht. Het smaakt naar erwten en dat is lekker. De pancetta en de parmezaan proef ik niet echt terug, maar misschien dat de soep daardoor zo lekker smaakt. Ik heb nog nooit andere erwtensoep uit de supermarkt geprobeerd. Wel die van de Hema en die was wel echt lekkerder.

Conclusie

Deze erwtensoep is zeker niet slecht, maar ik mis de authentieke dikke soep en de worst eigenlijk wel. De smaak heeft Unox wel ontzettend goed in orde. Toch krijgt de soep de stempel ‘defeat’, omdat ik oprecht denk dat de authentieke erwtensoep toch echt wel 10x beter is.

defeat

Vind jij snert lekker in de winter en wie kan bij jou hem het lekkerste bereiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *